Elegia© by Fisana

Gå til indhold


Bilde

Norsk kultur og verdier


 • Venligst logg inn for å besvare
13 svar på dette emne

#1 Lars.Sr

Lars.Sr

  Senior medlem

 • Members
 • PipPipPipPip
 • 104 Poster:

Skrevet 30 June 2013 - 06:46 AM

Norsk kultur verdier

Hva kjennetegner en norsk og norske verdier?

I de siste årene har akademikere, journalister, politikere, religiøse ledere, og en rekke andre meningsmålinger formers gjennomført på en livlig debatt om eksistensen av spesifikke og eksklusive norske verdier og felles verdier. Bortsett fra språket, vil alle søk etter utelukkende norske kulturelle trekk raskt bringe deg til en vei jam. Dette er fordi det meste av tiden man påpeker en tilpasset, en verdi eller en regel som gjelder for nordmenn, du finner kanskje ut at det også gjelder i ett eller flere steder utenfor rekkevidden av norsk kultur. Derfor må man identifisere felles sett av skikker, verdier og regler, som satt sammen, danner den spesielle norske kulturen.

Det norske språket
Over 99% av befolkningen i Norge snakker det offisielle språket, norsk. Det norske språket har en spesiell betydning, en spesiell verdi, til norsk. Det norske språket er den eneste funksjonen som de ikke deler med andre nasjoner. Nordmenn (inkludert samiske minoriteter) snakke norsk. Nordmenn definerer seg selv ved språket. Det gir dem en identitet som norsk. De kan uttrykke sine følelser på norsk språk på en måte, som ikke er mulig for dem å gjøre på et annet språk. Språket er i hovedsak den norske kulturen. De tror at de må vokte seg norsk språk og fra utryddelse. Derfor er en av de viktigste trinnene til å bo og leve i Norge og forstå norske folk lære og snakke norsk.

Symbolikk
Flagget, folkedrakter, landet (eller liggende), og hjemmet er de viktigste symbolene på nasjonal enhet. Det norske flagget er folkets flagg. Den eies og flys ikke bare av offentlige etater, men av mange enkeltpersoner. I Norge, nesten alle huseiere med hage har en flaggstang, som de heise flagget på helligdager, 17. mai (som er deres nasjonaldag), bursdager, 1. mai, og når en mulighet byr seg. Gå inn i et boligområde på en lørdag morgen, de små flaggene plassert i veikanten viser hvor innbyggerne forbereder fest.

Folk eller bunader (bunad) er eid av store mengder både menn og kvinner. Basert på lokal tradisjonell bonde klær, kvinners kostymer inkluderer detaljerte skjørt, bluser, jakker, strømper, og sko pyntet med sølv pinner og dekorasjoner.

Nasjonalsangen bekrefter en kjærlighet til landet og viktigheten av hjemmet som symboler på nasjonal. Festlige dager i dette hjemmet-sentrert samfunn ofte har en offentlig feiring fulgt av samlinger av familier og slekt i folks hjem. Underholdende er gjort hjemme, ikke på restauranter eller barer. Homes er komfortable oppholdssted og er innredet for å uttrykke identitet av familien.

Kongefamilien
Norge er et konstitusjonelt monarki som deler ansvaret mellom parlamentet (Stortinget) og Kongens statsråd, som består av en statsminister og andre ministre fra staten. Monarkiet representerer norske verdier, historie og tradisjoner, det er den beste forsikring mot utenlandske og merkelige verdier som prøver å ruste røttene av det norske samfunnet. Monarkiet er den beste skjold og samlingspunkt for alle nordmenn. Flertallet av nordmenn er fortsatt stolte av sin kongelige familie. Ganske stort antall av befolkningen nyter å holde seg orientert om livet til kongefamilien. Det har vært i tidligere advokatvirksomhet å avskaffe systemet. Bare noen få små partiene har i sine manifester eller agenda for å avskaffe monarkiet. Avskaffelse av monarkiet er ikke på trappene som nå. Selv politikere på langt ut på venstresiden erkjenne at monarkiet er for øyeblikket den beste styreformen for nordmenn.

Den norske syn på ledelse
Hele det norske samfunnet arbeider for å være sosialt egalitært. Vedtak blir nesten aldri gjort uten alle å bli konsultert. Nesten alle nordmenn ser på seg selv som leder. De ønsker å bestemme selv og ikke ønsker at utenforstående skal bestemme for dem. Av denne grunn, stemte de mot å bli EU i mange folkeavstemninger. Ikke på grunn av å gjøre unna med deres valuta, men fordi de ikke vil akseptere noen overnasjonal innflytelse, som kan hindre dem fra å være sin egen sjef og styre deres "business".

Uformell
Det er typisk norsk å være uformell og beskjeden. Nordmenn er direkte og ikke fokusere på ritualer og sosiale miljøer for forhandlinger - klar til å snakke forretninger etter bare noen få minutter av småprat. De ser åpenhet og direkthet som dyder. De glemmer visittkortet, slipset, det ryddig jakke, gavene, blomstene, innføringen av seg selv, de andre deltakerne og programmet. De hopper alt og begynne å snakke om innhold, mulige løsninger, aktiviteter og utgang før de andre har lært å kjenne dem. Fra tid til annen, er de ferdig og gå hjem før sine verter hadde tid til å finne ut hvem som var på besøk.

Demokrati og frihet tale
Det norske samfunnet er bygget på demokrati. Demokrati betyr at alle har en stemme, flertallet bestemmer og folkets rett til å velge sine egne ledere. Det betyr også at de fleste bør vise respekt for minoritetene. Nordmenn mennesker har utviklet sin oppfatning av demokrati å utvide til nesten alle sammenhenger, der nordmenn kommer sammen. De holder valg til foreldrenes råd i barnehage, grunnskole komiteer og utvalg for eiendom eiers foreninger, bridge klubber og idrettslag. For dem er demokrati ikke bare et spørsmål om å velge representanter. Deres oppfatning av demokrati omfatter rett til å gripe inn, for å stille spørsmål om hvordan de regulerer, og å bli hørt. De forventer å bli tatt hensyn til og bli behandlet rettferdig, selv om de tilhører mindretallet.

Kort avstand til makt og myndigheter
De fleste nordmenn mener at avstanden mellom den norske befolkning og makt og myndigheter er kort. For eksempel sier de vår Stortinget (parlamentet), kan vår regjering og vår lokale myndigheter (Kommune), selv om de er uenige politisk om noen av de lover som ble vedtatt av Stortinget eller misliker de nåværende regjeringspartiet / regjeringspartiene. I mange andre land, kan folk ha en helt annen holdning til makt og myndigheter. En "dere og oss" holdning. Staten er "deres", og det er "de" som er ansvarlige, ikke vanlige folk.

Individualisme
Nordmenn definerer seg selv som individer og ikke som medlemmer av en gruppe. Det enkelte mennesket er den viktigste og hellig. De definerer seg selv i forhold til deres arbeid, deres jobb funksjon eller deres utdanningsnivå. De trenger ikke definere seg i forhold til sin familie eller en annen gruppe tilhørighet. Mitt navn er Ola Nordmann. Jeg er leder i Det internasjonale studier avdelingen ved Universitetet i Tromsø

I mange andre deler av verden, er familien det viktigste. Det er også viktig i Norge at familien har det bra, men det er viktig at hver person har rett.

Ekteskap og familie
Ekteskap er ment å være romantisk kjærlighet kamper mellom to personer med like verdier og perspektiver. Gifte for økonomiske, sosiale eller politiske grunner synes upassende for de fleste nordmenn. Nordmenn synes det er utenkelig at familien vil bestemme hvem barna deres lov til å gifte seg eller ikke. I mange andre land, er det utenkelig at en gift kvinne er alene i en nattklubb med sminke og provoserende klær - i Norge, er det normalt. I Norge er det utenkelig at en gutt hindrer hans søster fra å ha gutte venner. I mange andre land, er det utenkelig at barn diskuterer med sine foreldre, men det normale blant norske.

Foreløpig er 38 prosent av innbyggerne gift, mot 47 prosent i 1978. Den skilsmisser er fordoblet de siste tjue årene. I denne generasjonen har gifte kvinner jobbet for å betale utenfor husholdningen i større grad enn tilfellet var i tidligere generasjoner.

Gjestfrie men likevel være omgjengelig
Er nordmenn hospitable.Nevertheless, er de ikke så veldig omgjengelig. De er villig til å hjelpe utlendinger og flyktninger, hvis de bare "flykte" på. De liker ikke fremmede som buset seg ned. De liker folk som pakke sammen og dra. De ønsker utenlandske turister til å komme og leie deres feriehus på kysten og fjorden, men å kjøpe dem bør ikke være tillatt. Det er der de trekker linjen. Når de har gjester, sier de: "Det var hyggelig å se deg." De forbereder seg til besøket ikke å vare for lenge. Når helle andre glass rødvin, spør de: "Er du kjører?" De vil heller ikke bidra til å gjøre besøket varer lenger enn nødvendig. De ønsker å være på egenhånd. De ønsker å ha tid til seg selv. De foretrekker å ikke ha besøk.

Mange utlendinger ser på dem som reserverte og kalde. De holder avstand. Du vil bli overrasket over at mange norske ikke vet sine innvandrere naboer. De knapt hilser deg tilbake i morgen når du hilser dem.

Nordmenn tar til etterretning personlige plass. Så ikke bli fornærmet hvis du ser dem
stående i offentlig transport, men det er en ekstra sete ved siden av deg. Det er ikke lett å slå en uformell samtale med dem i en offentlig transport hvis du er en fremmed.

Sitteplasser i parker og offentlige steder er ikke bidrar til samtale blant fremmede. Bekjentskaper kan finne sitteplasser ved siden av hverandre, men ikke i en ordning som oppmuntrer øyekontakt og samtale. Denne konfigurasjonen tillater folk å bruke det offentlige rom uten å trekke oppmerksomhet til seg selv eller invadere personlige plass for andre. I hjemmene, i motsetning, møbler ofte blir arrangert for å oppmuntre samtale mellom familiemedlemmer og venner.

Nordmenn kan være reservert blant fremmede, men er varm og vennlig når et forhold er etablert. Man skal ikke spørre om personlige problemer med mindre man er godt kjent med en person. Respekt for den enkeltes verdighet er høyt forventet og respektert av nordmenn.

Arbeidsfordeling
Regjeringen, arbeid og ledelse er integrert i en sentralisert industriell planlegging system. Siden 1970-tallet, har prinsippet om medbestemmelse betydde at Arbeiderpartiet og ledelse stadig dele bestemmelse av daglig drift og mer langsiktig planlegging. Arbeidere har vanligvis stor autonomi. Som en konsekvens av denne utviklingen i bedriftsdemokrati, legges det vekt på opplæring og oppgradering av arbeidernes ferdigheter. I motsetning til land der arbeidskraft er billig og opplæring er begrenset, beslutningsprosesser ofte er delegert til lavere nivå arbeidere. Arbeidsdelingen er basert mer på kompetanse enn på status og ansiennitet.

Et sted på arbeidsmarkedet
Det er viktig for nordmenn å være på arbeidsmarkedet. De identifiserer seg med sitt arbeid. De posisjonere seg i forhold til andre mennesker med jobbene sine. Et av de første spørsmålene de spør når du møter en ny person er hva slags arbeid og stilling han / hun inntar i bedriftens hierarki. De vet fra tallrike undersøkelser blant arbeidsledige personer som kort tid etter tap av jobb, utvikler de en følelse av mindretall samt en følelse av skyld.

Bidrag til felles beste
Det er viktig for nordmenn å kunne bidra ved å gjøre hans / hennes andel i familien, i foreningen, på jobb, og i samfunnet. Det er ikke akseptabelt å friløp, til svamp, å være en byrde. Mange tror at den sannsynlige årsaken til at en person er arbeidsledig og bor på dagpenger eller trygd er at noe er galt med ham / henne. Selv pensjonerte folk, er det viktig å bidra til familiens med barn minding, kontanter bidrag til familier med barn eller med ferieturer for sine barnebarn.

Velferdssystemet
Norge har utvilsomt en av de beste velferdsstatene i verden, og pass på at folk som er syke og ute av stand til å arbeide, eller som er arbeidsledige eller annen grunn ikke blir stående ute i kulden, men får støtte slik at de er i stand til å leve med verdighet. Dette, kombinert med en sterk offentlig utdanningssystem og offentlig helsevesen, har ført til et samfunn der det er lettere å sprette tilbake fra en dårlig start i livet, eller et dårlig år.

Den co-operative bevegelse
De er mange co-operative bevegelser i Norge og prinsippet om deling noe har tatt fast rot i norsk kultur. Nye samvirkelagene kontinuerlig blitt etablert.

Solidaritet og skatt å betale
De fleste nordmenn finner skattenivået for høyt. Men hvis spurt om de er villige til å redusere staben i barnehager eller innføre kutt i behandling av kreft eller i antall hip operasjoner, er svaret et overbevisende nei. De ønsker å vise solidaritet med mennesker som trenger hjelp. De er faktisk villig til å betale for det. I tillegg har de en markant følelse av solidaritet når det gjelder skolegang for barn. Selv private frittstående skoler er nesten fullfinansiert av solidaritet kontoen, skatter, som folk kan velge på grunnlag av etniske, religiøse eller politiske ønsker. Tilsvarende deler de utgiftene for videre og høyere utdanning via solidaritet kontoen, og de ​​gjør dette i et omfang som bare tangert av svært få land.

Det er et spørsmål om prestisje å være opptatt
Nordmenn er veldig opptatt organer. De fleste norske vil fortelle deg at de ikke har tid til noe og at de er engasjert gjøre noe. Travelheten er en vane og fungerer som en slags beskyttelse. Det har blitt en vane i en slik grad at folk flest er travlere i pensjonisttilværelsen sin enn under sin tid på arbeidsmarkedet. Det er et spørsmål om prestisje å være opptatt på jobb, og det er et spørsmål om prestisje å være opptatt som en pensjonist.

Den norske begrepet "Kose seg" (koselig samvær)
Det er veldig norsk å "Kose seg". De kommer sammen med gode venner og familie i deres hjem eller på hytta. De sette mat på spisebord, tenne et stort antall lys og prate om været, fjellene, fjordene, TV-programmer og politikerne. De bekrefter hverandres synspunkter. Konflikter blir holdt utenfor. En "Kose" samvær ikke er forventet å produsere et resultat, et resultat eller en konklusjon. "Kose" er når de er i fred med seg selv, den taxman, banken, deres kone og sine indre organer.

Fritid
Så snart en typisk norsk får en fridag, går han på ski på Norges vakre fjell i løpet av vinteren eller holder seg på sjøen / fjellet hytte (kalt hytte) i løpet av sommeren. Når han / hun bryr seg om en pause, spiser han / hun hjemmebakt brød med hjemmelaget brun ost (brunnøst), som han har skiver med den norske oppfinnelsen - den ostehøvelen.
Halvparten landets familier har tilgang til nærliggende skihytter og hytter, eller båter, og nesten alle engasjerer seg i friluftsaktiviteter som skigåing, turgåing og båtliv. I en rekke måter, nordmenn tar sikte på å bevare stedet forvandle den lokale naturlandskapet. Samtidig forsøker de å bevare de kulturelle tradisjonene til lokaliteten gjennom mange folkemuseer og andre spesialiserte arv organisasjoner.

Smått er godt
Nordmenn har utviklet den holdningen at lille er vakker på en internasjonal skala. De fleste norske bedrifter faller inn i kategoriene mikro-og små, bortsett fra shipping / marine-tid og oljebransjen. De foretrekker å være i små grupper. De alltid side med de små gutta, når de store er skjente.

Norsk-innvandrere forholdet
Fordi innvandringen har vært strengt kontrollert, har innvandrere fra ikke-skandinaviske land ikke utgjorde en stor eller synlig minoritet inntil nylig. Undersøkelser har vist at utenfor forretninger, har relativt få nordmenn kontakt med innvandrerbefolkninger. De som har hatt uformell kontakt med innvandrere har en tendens til å være sympatisk og positiv mot dem, men de som ikke har hatt slik kontakt tendens til å være mindre positiv. Over 90 prosent av befolkningen enig i at innvandrere bør ha samme jobbmuligheter som innfødte innbyggerne, bekrefter en grunnleggende tro på like muligheter.

De fleste nordmenn er mot rasisme og rasediskriminering, men liker ikke ikke-vestlige innvandrere å bo i landet.
Mat i dagliglivet og det hellige "matpakken"
Norske matvaner er litt forskjellig fra mange andre land. Nordmenn spiser mye brød, hovedsakelig grovt brød. Brød er spist til frokost, lunsj og kveldsmat. En merkelig norsk egenskap er matpakken, eller matpakke. De fleste skolebarn, studenter og arbeidere bringe smørbrød til lunsj. De smørbrød er pakket i papir / plast / folie, og dette er grunnen til lunsj kalles en matpakken. De siste årene har store arbeidsplasser med egen kafeteria innført mer kontinentale matvaner, men få nordmenn har varm lunsj, og de ​​fleste nordmenn har sin middag tidlig på ettermiddagen, 16:00-18:00

Barneoppdragelse
Den nasjonale kulturen har en tendens til å være ekstremt barnet i sentrum. Ideelt bør barn være samarbeidsvillig og selvstendig. Men tendens sosialisering til å være ettergivende fordi barn ikke blir lært grense-innstillinger regler og oppførsel tidlig. Barndommen varer lenger enn det gjør i mange andre land, med oppvekst ikke slutter før eksamen fra videregående skole. Siden mange mødre er sysselsatt, er mange barn sosialiseres i barnehager, enten privat eller gjennom kommunen. Betalte barnevakter, vanligvis unge jenter, kan gi barn omsorg i byene når bestemødre er ikke tilgjengelige.
Bekreftelse som medlem av kirken er en viktig overgangsrite. Seremonien etterfølges av et parti som naboer og slektninger er invitert. Jenter som regel får en bunad, eller folkedrakt.

Etikette og likestilling
Beboere tendens til å være egalitært, privat, og nonkompetitiv. Likestilling er observert i de fleste sosiale sammenhenger. Folk bruker sjelden den høflige eller formell form av adresse, bruk av den uformelle pronomenet for personlig adresse er nesten universell. Uavhengighet og selvberging blir verdsatt. Å være i gjeld ved å låne eller mottar tjenester gjør folk ukomfortable. Individer vanligvis ikke kaller oppmerksomhet til seg selv gjennom høy tale eller flamboyant oppførsel. Personlig plass blir respektert, og så enkeltpersoner stå godt fra hverandre når du skal samtale. Punktlighet er forventet både i næringslivet og i det sosiale liv.

Janteloven
Velstående personer signalisere sin rikdom ved å kjøre en luksusbil, iført kostbare klær, og tar dyre ferier. Men disse forskjellene i eiendeler og fordeler ikke symbolisere forskjeller i moralsk verdi. Forfatteren Aksel Sandemose, i En Flyktning krysser Sitt spor (1953), beskrev loven om fiktive landsbyen Jante, som advarer om at «du skal ikke tro at du er bedre enn vi er." Janteloven uttrykker en utbredt kulturell tro på likhet.

I Norge har de en Janteloven. Som Moseloven, har det 10 bud, og det brukes til å justere oppførselen til nordmennene. Den første bud går: «Ikke tro du er noe-ting." Budet brukes av fellesskapet, gruppen, for å holde den enkelte nær gjennomsnittet atferd. Rik nordmenn ikke vise sin rikdom. De ønsker ikke å risikere at mediene og skattemyndighetene eller andre tilsynsmyndighetene ødelegge deres virksomhet. Clever nordmenn som viser sin genialitet er oppfylt ved det tredje bud Janteloven: "Ikke tro at du er smartere enn oss." Av denne grunn har de ikke egentlig har en intellektuell elite i Norge. De beste norske hjerner forlate landet for å få sin vitenskapelige eller kunstneriske gjennombrudd i utlandet. Det eneste unntaket er talentfulle fotballspillere. De nyter status nasjonale helter på samme opphøyde nivå som den kongelige familien.

Oppsummering
De fleste nordmenn tror på et samfunn tuftet på kjærlighet, omsorg, rettferdig fordeling, respekt for hverandre, uten diskriminering og rasisme. De fleste nordmenn er sosiale liberalere. Sosialt, fordi de tror på solidaritet og ansvar for fellesskapet. Liberal, fordi de har tillit til personer med toleranse for ulike livssyn med sterk vekt på ytringsfrihet og menneskerettigheter. Venstre mener at den naturlige likevekt og mangfold er verdier som må underbygge den konkrete miljøpolitikken.
 • 1

#2 Åge

Åge

  Technical Support

 • Administrators
 • 7,842 Poster:

Skrevet 30 June 2013 - 09:17 AM

Sikkert vel og bra dette, men i virkeligheten er nok bilde langt mer nyansert. Jeg har en diskusjon med noen jenter på en facebook-gruppe som mener en masse negativt om oss Asiagifte. Hør bare hva noen får seg til å si:

Kopiert fra facebookgruppen "Brodins snakkeboble"
"Jeg er klar over at det er en del russiske, polske, brasilianske og andre også, men ønsker å fokusere på de unge asiabrudene med adskillig eldre brudgommer i dette innlegget. I påfallende mange tilfeller er mannen flere tiår eldre enn bruden han har med seg hjem, og det er denne gruppen jeg har noen tanker om. Det snakkes om arrangerte ekteskap (de er lovlige), tvangsekteskap (ulovlige) og proformaekteskap - men hva med disse unge damene som går som koner for en halv- eller helgammel norsk kall - er det et bra liv, tror dere? Er det faktisk greit at i jakten på en bedre tilværelse gifter man seg med en av disse (ærlig talt) oftest triste typene som til alt overmål som regel snarere er fattigslige enn velstående etter norsk målestokk - og omgivelsene her hjemme later som om det er et kjærlighetsekteskap og gratulerer og hoier og smiler over hele fjeset mens de later som om de ikke ser at bruden ser noe betenkt ut...? Det er ikke lov å kjøpe sex i Norge - men å reise til Asia og kjøpe seg et helt menneske - det går bra? Noen andre som mener noe om dette - eller er det bare jeg?"

Selvfølgelig finnes det dessverre masse folk der ute som fortsatt mener masse negativt om oss og går ikke av veien for å mobbe og trakassere oss. Dette er også en virkelighet i dagens Norge.
 • 1

#3 Tequila

Tequila

  Veteran

 • Members
 • PipPipPipPipPip
 • 516 Poster:

Skrevet 30 June 2013 - 09:26 AM

Gadd ikke lese hele det første innlegget - tror det er klipp og lim og at ikke TS har forfattet det selv. I siste avsnittet - det er vel Venstre dette er tatt fra....

"Oppsummering
De fleste nordmenn tror på et samfunn tuftet på kjærlighet, omsorg, rettferdig fordeling, respekt for hverandre, uten diskriminering og rasisme."

Desverre er dette rein ønsketenkning - det er utrolig mange som heller i retning av diskriminering og rasisme i holdningene .... og liberalismen strekker seg så langt som billig sprit , tobakk og bensin...
 • 1

#4 Stein

Stein

  Slottsherre og kjøkkenhagebestyrer

 • Members
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 5,313 Poster:
 • LocationAjoya, Gabi, Cordova, Cebu

Skrevet 30 June 2013 - 11:01 AM

Sikkert vel og bra dette, men i virkeligheten er nok bilde langt mer nyansert. Jeg har en diskusjon med noen jenter på en facebook-gruppe som mener en masse negativt om oss Asiagifte. Hør bare hva noen får seg til å si:

Kopiert fra facebookgruppen "Brodins snakkeboble"
"Jeg er klar over at det er en del russiske, polske, brasilianske og andre også, men ønsker å fokusere på de unge asiabrudene med adskillig eldre brudgommer i dette innlegget. I påfallende mange tilfeller er mannen flere tiår eldre enn bruden han har med seg hjem, og det er denne gruppen jeg har noen tanker om. Det snakkes om arrangerte ekteskap (de er lovlige), tvangsekteskap (ulovlige) og proformaekteskap - men hva med disse unge damene som går som koner for en halv- eller helgammel norsk kall - er det et bra liv, tror dere? Er det faktisk greit at i jakten på en bedre tilværelse gifter man seg med en av disse (ærlig talt) oftest triste typene som til alt overmål som regel snarere er fattigslige enn velstående etter norsk målestokk - og omgivelsene her hjemme later som om det er et kjærlighetsekteskap og gratulerer og hoier og smiler over hele fjeset mens de later som om de ikke ser at bruden ser noe betenkt ut...? Det er ikke lov å kjøpe sex i Norge - men å reise til Asia og kjøpe seg et helt menneske - det går bra? Noen andre som mener noe om dette - eller er det bare jeg?"

Selvfølgelig finnes det dessverre masse folk der ute som fortsatt mener masse negativt om oss og går ikke av veien for å mobbe og trakassere oss. Dette er også en virkelighet i dagens Norge.

Har lest endel derfra og giddet tilslutt ikke mer og meldte meg ut av hele gruppen....
 • 1

#5 Lars.Sr

Lars.Sr

  Senior medlem

 • Members
 • PipPipPipPip
 • 104 Poster:

Skrevet 30 June 2013 - 11:34 AM

Sikkert vel og bra dette, men i virkeligheten er nok bilde langt mer nyansert. Jeg har en diskusjon med noen jenter på en facebook-gruppe som mener en masse negativt om oss Asiagifte. Hør bare hva noen får seg til å si:

Kopiert fra facebookgruppen "Brodins snakkeboble"
"Jeg er klar over at det er en del russiske, polske, brasilianske og andre også, men ønsker å fokusere på de unge asiabrudene med adskillig eldre brudgommer i dette innlegget. I påfallende mange tilfeller er mannen flere tiår eldre enn bruden han har med seg hjem, og det er denne gruppen jeg har noen tanker om. Det snakkes om arrangerte ekteskap (de er lovlige), tvangsekteskap (ulovlige) og proformaekteskap - men hva med disse unge damene som går som koner for en halv- eller helgammel norsk kall - er det et bra liv, tror dere? Er det faktisk greit at i jakten på en bedre tilværelse gifter man seg med en av disse (ærlig talt) oftest triste typene som til alt overmål som regel snarere er fattigslige enn velstående etter norsk målestokk - og omgivelsene her hjemme later som om det er et kjærlighetsekteskap og gratulerer og hoier og smiler over hele fjeset mens de later som om de ikke ser at bruden ser noe betenkt ut...? Det er ikke lov å kjøpe sex i Norge - men å reise til Asia og kjøpe seg et helt menneske - det går bra? Noen andre som mener noe om dette - eller er det bare jeg?"

Selvfølgelig finnes det dessverre masse folk der ute som fortsatt mener masse negativt om oss og går ikke av veien for å mobbe og trakassere oss. Dette er også en virkelighet i dagens Norge.Ja desverre så er det slik, men jeg må innrømme at jeg ofte tenker mitt når jeg ser en utlending her nede han er 65 og henne 23. Ja det er vel dette som ødelegger og skaper rykter. Men selv er det kun 9 år mellom kona og meg, for meg er det ok da ender vi opp sån noen lunde samtidig under torven forhåpentligvis. I Norge er det masse fordommer, jeg hører ofte at kvinner i Norge tenker negativt hvis damen er 15 år yngre da er mannen en gris. Men hvis en kvinne finner en yngre mann 10 til 15 år ja da er hun atraktiv, så man kan jo lure litt på kulturen. Her i Angeles er det veldig mange utlendinger som lever hele året som er godt gift med en kone som er i samme aldersgruppe. Griser finnes det over alt, så om de importerer kone eller går på hore strøket det får de selv stå til rette for. Men man kan ikke dømme alle kvinner i Asia for en ting, det blir alvorlig feil. Så har vi min gruppe norske som har levd meste parten av livet utenlands, ja da blir det ikke naturlig å finne en norsk kone. Derfor er vel de fleste nordmenn som bor ute gift med utlendinger / lokale kvinner. Jeg lurer på hvordan det skulle gått hvis en normann skulle dratt sin norke kone til Philippines, det hadde ikke gått bra lenge, kun til hjemlengseln var så stor at hun hadde dratt hjem. Jeg pleier å si til venner, hvis du ønaker å bo i varmere strøk elller jobbber i slike strøk finn din kjæreste der og gift deg lokalt dra ikke kvinner fra Nordpolen til sydligere strøk, det er dømt til å gå galt i de fleste tilfeller.
 • 1

#6 Lars.Sr

Lars.Sr

  Senior medlem

 • Members
 • PipPipPipPip
 • 104 Poster:

Skrevet 30 June 2013 - 11:37 AM

Gadd ikke lese hele det første innlegget - tror det er klipp og lim og at ikke TS har forfattet det selv. I siste avsnittet - det er vel Venstre dette er tatt fra....

"Oppsummering
De fleste nordmenn tror på et samfunn tuftet på kjærlighet, omsorg, rettferdig fordeling, respekt for hverandre, uten diskriminering og rasisme."

Desverre er dette rein ønsketenkning - det er utrolig mange som heller i retning av diskriminering og rasisme i holdningene .... og liberalismen strekker seg så langt som billig sprit , tobakk og bensin...


Ja ja ønsketenkningen er faktisk det vi lærte i våre barns år for 40 år siden, i dag er det vel mye rasissme der oppe.
 • 1

#7 Lars.Sr

Lars.Sr

  Senior medlem

 • Members
 • PipPipPipPip
 • 104 Poster:

Skrevet 30 June 2013 - 11:40 AM

Har lest endel derfra og giddet tilslutt ikke mer og meldte meg ut av hele gruppen....


Mange folk på internett tror de kan skrive og gjøre hva de vil, desverre så er det mye diskreminering i Norge, men hvet du hva hvis folk hvet at den blandings familien er fomuende da har folk bedre oppførsel. Dette er for meg litt merkelig adferd.
 • 0

#8 Lars.Sr

Lars.Sr

  Senior medlem

 • Members
 • PipPipPipPip
 • 104 Poster:

Skrevet 30 June 2013 - 01:31 PM

Sikkert vel og bra dette, men i virkeligheten er nok bilde langt mer nyansert. Jeg har en diskusjon med noen jenter på en facebook-gruppe som mener en masse negativt om oss Asiagifte. Hør bare hva noen får seg til å si:

Kopiert fra facebookgruppen "Brodins snakkeboble"
"Jeg er klar over at det er en del russiske, polske, brasilianske og andre også, men ønsker å fokusere på de unge asiabrudene med adskillig eldre brudgommer i dette innlegget. I påfallende mange tilfeller er mannen flere tiår eldre enn bruden han har med seg hjem, og det er denne gruppen jeg har noen tanker om. Det snakkes om arrangerte ekteskap (de er lovlige), tvangsekteskap (ulovlige) og proformaekteskap - men hva med disse unge damene som går som koner for en halv- eller helgammel norsk kall - er det et bra liv, tror dere? Er det faktisk greit at i jakten på en bedre tilværelse gifter man seg med en av disse (ærlig talt) oftest triste typene som til alt overmål som regel snarere er fattigslige enn velstående etter norsk målestokk - og omgivelsene her hjemme later som om det er et kjærlighetsekteskap og gratulerer og hoier og smiler over hele fjeset mens de later som om de ikke ser at bruden ser noe betenkt ut...? Det er ikke lov å kjøpe sex i Norge - men å reise til Asia og kjøpe seg et helt menneske - det går bra? Noen andre som mener noe om dette - eller er det bare jeg?"

Selvfølgelig finnes det dessverre masse folk der ute som fortsatt mener masse negativt om oss og går ikke av veien for å mobbe og trakassere oss. Dette er også en virkelighet i dagens Norge.Futte katta Åge, ja jeg har lest litt om dette der med dine kommentarer. Ja jeg forstår nå i dag hvorfor menn der oppe i nord søker etter Kvinner med andre verdier og kultur i livet. Jeg kan forstå hvorfor kvinner ikke er attraktive, i sin oppførsel er de jo rene Terroristene. Hvordan har det blitt, de fleste er jo Skammboere og ikke gift en gang. Disse uhyrene av røstrømpede kvinner du skriver med der, vedder jeg en flaske god vin på at de er single og ikke gift. Det er også helt sikkert slike kvinner som reiser på sex turer til Tyrkia, Tyrkia er jo kvinnenes sex paradis der de kjøper sex for ingen ting, dette er kvinner som ikke hvet hvordan man stryker klær, vasker hus eller bil, de kan umulig lage god mat. Dette er kvinner som er fremtidens tapere i et samfunn. Selvfølgelig er det ingen menn som orker å ta i slikt avskum. Slike kvinner er aggresive og de er ekstremt eggoister, dette er det vi kalder Gold Diggers å beskylde en Philippina for å ha en plan, ja man kan lure. Beskylde folk for slik de gjør er helt vannvittig. Hvis det er slik den norske kvinnen er oppfordrer jeg alle Norske bra menn til å gifte seg med en Philippina, så slipper de å leve i et helvette som det.
 • 0

#9 Tunder Thord

Tunder Thord

  Ekspert

 • Members
 • PipPipPipPipPipPipPip
 • 1,028 Poster:

Skrevet 30 June 2013 - 03:04 PM

Mye rett i det TS skriver. Men jeg mener jo også at vi Nordmenn definerer oss utifra hvilket geografisk område man kommer fra. Selv er jeg nordlenning og dette geografisk området kan jo splittes opp mindre geografisk områder - muligens helt ned til gate området. Hvilke geografisk område man vokser opp i farger jo personligheten. Jeg mener også at vi nordmenn kan være litt vanskelig å bli venn med - da mener jeg venn med stor V. Men dette skyldes nok at vennskap utvikles fra man er i barndommen.

Og vi har jo stoltheten over hva våre forfedre har utrettet før.
 • 0

#10 Alexis Atlanta

Alexis Atlanta

  Orakel

 • Members
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 2,210 Poster:

Skrevet 01 May 2018 - 01:24 PM

Hei.

 

Ha en fin 1 mai feiring da, med vill vest og skyting og steinkasting i gater og på restauranter. Få på dere Balaklavaen!!


 • 1
“ I can do all things thru Christ who gives me strength.” Phil. 4:13

#11 Alexis Atlanta

Alexis Atlanta

  Orakel

 • Members
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 2,210 Poster:

Skrevet 01 May 2018 - 10:01 PM

Hei.

 

Ja, mitt innlegg ovenfor var nok litt ironisk, men det var for å sette det litt på spissen at også i Norge skjer det alvorlige ting i den senere tid, og som har fått bred pressedekning, så det er ting som ulmer under overflaten. 

Mye personangrep innen politikken varsler også om mer ustabilitet, som igjen påvirker den enkelte persons hverdag. Det er rett og slett ikke bra. Så 1 mai er arbeidernes dag. Der bør vi si fra hva vi mener og er opptatt av.


 • 1
“ I can do all things thru Christ who gives me strength.” Phil. 4:13

#12 nokturne

nokturne

  Nytt medlem

 • Members
 • PipPip
 • 32 Poster:

Skrevet 03 May 2018 - 07:27 AM

Veldig useriøst av deg synest eg, du kan ikkje forvente å bli tatt seriøst når du blander inn slikt tull ifbm. arbeiderenes kamp dag. Hva har det med saken å gjøre?


 • 1

#13 Alexis Atlanta

Alexis Atlanta

  Orakel

 • Members
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 2,210 Poster:

Skrevet 03 May 2018 - 09:24 AM

Hei.

En av sakene til arbeidere er trygge bomiljø.
Når natteravnene føler sin egen sikkerhet truet. De som skal bidra til et tryggere bomiljø/bymiljø. Når politiet setter inn en større enhet for å forhindre steinkasting og skyting. Da kan noen og enhver bli redde for sin sikkerhet og hva med barna.
Useriøst sa du. Jeg noterer meg det.
 • 1
“ I can do all things thru Christ who gives me strength.” Phil. 4:13

#14 Moalboal

Moalboal

  Veteran

 • Members
 • PipPipPipPipPip
 • 478 Poster:

Skrevet 04 May 2018 - 04:05 AM

Hei.
 
Ha en fin 1 mai feiring da, med vill vest og skyting og steinkasting i gater og på restauranter. Få på dere Balaklavaen!!


Lillevolden er vel pansjonist snart han også. Det er ikke mer rebeller igjen i Norge. Bare skikkelige ungdommer. Litt plagsom russ, men det er jaggu ikke mye
 • 0
0 bruker(e) leser dette emne

0 medlemmer, 0 gjester, 0 anonyme brukere

Copyright © 2018 Your Company Name