Elegia© by Fisana

Gå til indhold


Bilde

Forlovelse


  • Venligst logg inn for å besvare
9 svar på dette emne

#1 atlus

atlus

    Fersking

  • Members
  • Pip
  • 3 Poster:

Skrevet 18 June 2013 - 05:50 PM

Hei,

Det har seg slik at jeg har møtt en kvinne fra Filippinene her i Norge. Problemet er at hennes oppholdstillatelse går ut i slutten av august. Hun fikk innvilget oppholdstillatelse i ett åt for å studere norsk språk da hun har kompetanse som faglært.

Møtte henne kun for ett par uker siden og hun søker nå etter arbeid da hun er utdannet sykepleier, men enn så lenge har hun ikke fått noe tilbud om jobb og kan derfor ikke søke om visum for faglærte.

Så back-up planen er å søke om oppholdstillatelse ved å forlove oss. Er dette mulig, når hun allerede er i Norge?
  • 0

#2 Subic bay

Subic bay

    7. far i huset

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4,308 Poster:

Skrevet 18 June 2013 - 05:56 PM

Hei,

Det har seg slik at jeg har møtt en kvinne fra Filippinene her i Norge. Problemet er at hennes oppholdstillatelse går ut i slutten av august. Hun fikk innvilget oppholdstillatelse i ett åt for å studere norsk språk da hun har kompetanse som faglært.

Møtte henne kun for ett par uker siden og hun søker nå etter arbeid da hun er utdannet sykepleier, men enn så lenge har hun ikke fått noe tilbud om jobb og kan derfor ikke søke om visum for faglærte.

Så back-up planen er å søke om oppholdstillatelse ved å forlove oss. Er dette mulig, når hun allerede er i Norge?


Forlovelse etter 14 dager? Har vi ikke litt dårlig tid nå?
Selv ett skihopp varer en stund, føler dere bare er i tilløpet ennå, og har den største utfordringen foran dere igjen.
  • 0

#3 atlus

atlus

    Fersking

  • Members
  • Pip
  • 3 Poster:

Skrevet 18 June 2013 - 06:02 PM

Forlovelse etter 14 dager? Har vi ikke litt dårlig tid nå?
Selv ett skihopp varer en stund, føler du bare er i tilløpet ennå, og har den største prøven igjen.


Jo veldig dårlig tid :)/> Er ikke førstevalget, men alternativet er at hun reiser tilbake til Filippinene dersom hun ikke får jobb...
  • 0

#4 Tatang

Tatang

    Veteran

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 307 Poster:

Skrevet 18 June 2013 - 07:26 PM

Ja du kan søke om forlovelsesvisum og får hun det innvilget kan hun da være hær i 6 mnd (Må gifte dere innen 6 mnd ellers så må hun reise hjem ) Husk å søke om visumet minst en mnd før hennes oppholdstillatelse utløper :)
  • 0
" Could any hell be more horrible and real than this ? " Jim Morrison

#5 Tatang

Tatang

    Veteran

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 307 Poster:

Skrevet 18 June 2013 - 07:33 PM

http://www.udi.no/Gl...lovelse_§48.pdf

Her er sjekklisten på hva dokumenter du trenger for å søke forlovelsesvisum med ei filippinsk jente . Lykke til ;)
  • 0
" Could any hell be more horrible and real than this ? " Jim Morrison

#6 atlus

atlus

    Fersking

  • Members
  • Pip
  • 3 Poster:

Skrevet 18 June 2013 - 08:00 PM

Ja du kan søke om forlovelsesvisum og får hun det innvilget kan hun da være hær i 6 mnd (Må gifte dere innen 6 mnd ellers så må hun reise hjem ) Husk å søke om visumet minst en mnd før hennes oppholdstillatelse utløper :)/>

OK, takk for svar.

Hva om hun får jobb før de 6 mnd er omme. Kan hun søke om visa for å arbeide her da?
  • 0

#7 Robert

Robert

    Sponsor

  • Sponsor
  • PipPipPipPip
  • 293 Poster:
  • LocationVaranger

Skrevet 18 June 2013 - 10:49 PM

Hva om hun får jobb før de 6 mnd er omme. Kan hun søke om visa for å arbeide her da?

Forlovelsesvisum inkluderer arbeidstillatelse. Dere må ikke, men dere kan gifte dere i løpet av de 6 månedene.

Hvis hun får jobb, så kan hun vel søke om arbeidsvisum, men akurat det kan jeg for lite om.


Uansett.. ha is i magen i forhold til å gifte deg med den første, selv om hun ikke den beste, som du skriver. Det er ingeting som haster så mye at du skal risikere å trå feil her. Det er maaaange damer der nede.

  • 0

#8 Åge

Åge

    Technical Support

  • Administrators
  • 6,813 Poster:

Skrevet 18 June 2013 - 11:02 PM

Så lenge hun søker om familieinnvandring senest én måned før hennes nåværende oppholdstillatelse går ut, har hun rett til å oppholde seg i Norge med de samme rettighetene som den hun hadde med sin tidligere tillatelse fram til søknaden om familieinnvandring er behandlet. Altså......har hun tillatelse med varighet på 9 måneder eller mer, kan dere gifte dere nå og søke familieinnvandring fra Norge. Søknaden må, som skrevet, sendes senest 1 måned før hennes tillatelse går ut.

Bruk denne guiden

Så her har du dårlig tid....Bruk denne guiden hvis du skal gifte deg....
  • 0

#9 Loneriderbilly

Loneriderbilly

    Ekspert

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,100 Poster:

Skrevet 19 June 2013 - 01:00 AM

Det var svært så dårlig tid folk har for tiden????
  • 0

#10 Subic bay

Subic bay

    7. far i huset

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4,308 Poster:

Skrevet 19 June 2013 - 02:20 PM

Det var svært så dårlig tid folk har for tiden????


Hehe, helt utrolig, skulle ikke tro at fly og internet, skype, var oppfunnet.
Hvem har dårlig tid? han eller hun?
Noen kaller det "å kjøpe seg tid"
  • 0




0 bruker(e) leser dette emne

0 medlemmer, 0 gjester, 0 anonyme brukere

Copyright © 2014 Your Company Name